torstai 25. lokakuuta 2012

Sotkua siellä, sotkua täällä

Usein kysytään sotkevatko papukaijat? voin rehellisesti sanoa että kyllä ja paljon :D Papukaijat todella hallitsevat sotkemisen, ulosteita voi olla siellä sun täällä ja syönti tapa varsin omaperäinen,  tuntuu että ruuan viskeleminen ja heitteleminen pitkin lattioita, seiniä ym on varsinainen nautinto linnuille.

Papukaijat lisäksi pölyttää ja talia sisältävää pölyä on hyllyt ja tasot täynnä joka lähtee vain märällä rätillä. Untuvat leijailevat koko ajan pitkin kämppää vaikka kuinka siivoat ja siivoat. Ilman puhdistin vähän hillitsee pölyn määrää muttei kuitenkaan suurta helpotusta tuo.

Nokan käyttö kuuluu lintujen luonnolliseen käyttäytymiseen, lelut silputaan ja viskellään pitkin lattioita. Nokan  tehoa ei kannata vähätellä.

Meillä papu silppuaa kaiken mitä antaa ja mihin nokka pystyy ja sotkun määrä on sen mukainen, vessapaperi rullat, tyhjät munakennot ym  on 1x1cm palasissa pitkin häkkiä ja sen ympäristöä. Kaikki ruoka mikä ei ole hyvää silputaan,esim pähkinät, niitä on vain hauska kuoria ja silputa :D Siemenistä lähtee kiva ääni kun niitä tiputtaa lattialle ja sama on leluissa. Monesti papu heittää jonkun lattialle ja katsoo kun se tippuu ja äkkiä hakemaan uutta, ja minä saan kerätä kaikki lelut uudestaan viskottaviks :D

Itse siivoan papun häkin ympäristön joka aamu ja perusteellisesti koko häkin kertaviikkoon. Tässä kuva papun 5 min touhuiluista kun keksi että tekokasvia häkissä voi harventaa.. siivosin myös häkin perusteellisesti vähän ennen kuvien ottoa joten voinkin sanoa että siivous hullujen ei kannata lintua hankkia, ja se ei tarkoita että pitäisi elää paskan keskellä vaikka linnun omistaa, itse olen ns siivoushullu mutta elukoitten sotkut ei minua haittaa :)




2 kommenttia:

  1. Jos nyt vähän sotkevat ;) Se, että kuinka sotkuissa kämpässä todellisuudessa on, riippuu ihan linnun omistajan omasta näkökannasta :P Sanokoot vieraat mitä sanoo ;)

    VastaaPoista
  2. no sepä se :D kyl moni kiroaa ku teräviä siemeniä jalkapohjassa välillä :D mut imuroikoot jos haittaa :D

    VastaaPoista